Passion Achterhoek met publiek

LICHTENVOORDE – Langzaam komt de Achterhoek in de sfeer van ‘The Passion’. Dit jaar komt de landelijke ‘The Passion’ naar de Achterhoek, naar Doetinchem. Helaas is het voor publiek niet mogelijk hier ‘live’ bij aanwezig te zijn. Gelukkig is er die andere Passion Achterhoek. Op maandag 11 april en dinsdag 12 april is de Hamaland in Lichtenvoorde omgebouwd tot een theater voor in totaal meer dan 2500 bezoekers.

Kruisdragers
Maandag 11 april begint Passion Achterhoek, om 19.30 uur, met een stille tocht vanaf de RK Bonifatiuskerk. Vooraf kan men een eigen wens aan het kruis bevestigen. Voor de stille tocht kan men zich opgeven om het kruis te dragen, via mail: info@passionachtehoek.nl met vermelding van de lichaamslengte en de reden waarom mee te willen doen. Er zijn twintig kruisdragers nodig. Bij de stille tocht door het dorp mag iedereen aansluiten.
Dinsdag 12 april is er geen stille tocht. De voorstelling begint dan om 19.00 uur en staat in het teken van een benefietavond, in samenwerking met diverse zorginstellingen, om zo mensen een onvergetelijke avond te bezorgen.

Eigentijds
Passion Achterhoek maakt gebruik van toneelspelers uit de hele Achterhoek. Jesse Beerten zal de rol op zich nemen van Jezus. Daarnaast maken een aantal verrassende gasten hun opwachting. Zoals Otwin van Dijk, burgemeester van Oude IJsselstreek. Hans Martijn Ostendorp, de algemeen directeur van voetbalclub De Graafschap. En Leo Fijen, presentator bij de KRO, heeft ook een bijzondere inbreng. De kinderen van de Frans ten Boschschool uit Lichtenvoorde maken Jezus duidelijk dat je in 2022 niet ver meer komt met maar twaalf volgelingen. Volgers zijn er nodig en daar kunnen zij wel voor zorgen.
De actualiteit komt in woord en beeld terug. Het klimaat tussen mensen is steeds killer en grimmiger geworden. Gelukkig zijn er ook voorbeelden hoe het anders kan. Daarmee wil Passion Achterhoek de bezoeker met een goed gevoel naar huis laten gaan. Al met al een eigentijdse Passion.

Muziek
Het stuk gaat bij Passion Achterhoek om meer dan alleen het leven van Jezus. Het wil de kijker betrekken in een verhaal van lief en leed en hoop. Met de muziek zit het met de medewerking van het Ettens Mannenkoor, de Passionband met vocale ondersteuning door leerlingen van het Marianum, en Laura van Kaam (die met gitaar en stem een complete zaal ademloos tot luisteren kan brengen) wel goed.

Bron: Elna/Achterhoek Nieuws